Gramada

#blanchenuit editia de Cluj

Am multe evenimente care-mi sunt dragi, pe care le astept cu sufletul la gura. Noaptea Alba a Designerilor si Creatorilor de Produs este unul dintre ele. Intreb cred ca de prin mai pe fiecare daca s-a inscris, daca s-ar inscrie, ce ni se pregateste. Intreb creatorii, intreb organizatorii. Intreb si ma inspir din toti cei care reusesc sa faca produse atat de frumoase. Oameni care imi fac si mie, oameni care au tot talentul pe care mi-l doream eu de mic copil. Creativitatea asta sta in sufletul omului, iar pana sambata nu mai este mult. Numar momentele si pregatesc si eu micile mele surprize pentru organizatori. Surprizele mele facute pentru a-i incuraja sa se mentina la fel de sus cu evenimentul si in anii urmatori.

Pentru restul curiosilor, mai jos este comunicatul de presa:

Noaptea Alba a Creatorilor & Designerilor de produs revine la Cluj pe 17 octombrie

Asociatia Atelierul de Creatie te invita, in data de 17 octombrie, de la ora 19.00 la ora 02.00 la cea de-a IV-a editie a proiectului  Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, pentru a petrece un altfel de sfarsit de saptamana la Centrul de cultura urbana „Casino”, in Parcul Central „Simion Barnutiu” din Cluj.

Va propunem o noapte alba, intr-o atmosfera  prietenoasa si plina de inspiratie & design, alaturi de cei peste 15participanti care au bine meritata reputatie de creatori si designeri romani. Artisti vizuali, arhitecti, designeri de produs, creatori de produse unicat si sculptori vor expune publicului 100 de produse de autor gata sa fie admirate si fotografiate. Va asteptam la Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs pentru a fi la curent cu cele mai noi trenduri in materie de bijuterie contemporana, de design vestimentar si de creatii de autor. Intrarea in cadrul evenimentului este libera, iar atmosfera va fi intretinuta de DJ Frunza.

Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este unul din cele mai importante evenimente anuale din Romania, ce promoveaza lucrarile creatorilor din spatiul cultural romanesc, prin organizarea de expozitii pop-up in trei orase diferite, in trei locatii de consum de cultura. Finantat de Administratia Fondului Cultural National, proiectul Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs  reuseste sa se extinda de la o editie la alta, anul acesta incluzand pentru prima oara si Timisoara (31 octombrie, Ambasada) pe lista oraselor gazda. Bucurestiul nu lipseste nici el de pe lista.

Anul acesta am propus includerea unor proiecte colaterale – expozitii pop-up, ateliere si deschiderea studio-urilor artistilor – cu desfasurare in toate orasele din Romania, astfel incat comunitatea industriei creative romanesti sa beneficieze de vizibilitate nationala.

Pagina Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/491449244356481/

 De asemenea, bloggerii oficiali ai evenimentului vor prezenta in timp real detalii despre Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs, editia de Cluj.

Folositi hashtag-ul #blanchenuit pentru a fi la curent cu noutatile acestui eveniment.

Pe parcursul celor patru ani, Noaptea alba a creatorilor si designerilor de produs a devenit o platforma activa, de networking si inspiratie, dedicata persoanelor creative din Romania. Proiectul a fost finalist la Gala Societatii Civile, sectiunile Arta si cultura si Impact, iar voluntarii sai au fost printre finalistii Galei Nationale a Voluntarilor, sectiunea Arta si cultura.

Scopul proiectuluiNoaptea alba a creatorilor si designerilor de produs este de a sustine, promova si dezvolta comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania. De asemenea, proiectul aduce alaturi designerii si creatorii de produs din Romania si ofera un status bine definit acestei comunitati din industria creativa. Este un proiect curajos de networking, realizat de o echipa pe masura, ce crede in comunitatea designerilor si creatorilor de produs din Romania.

Asociatia Atelierul de Creatie a fost creata in anul 2011 cu scopul de a sustine si de a promova in mod constant valorile contemporane ale culturii romanesti, implicandu-se direct in industria creativa a designului de produs. Ne implicam din 2011 in promovarea educatiei culturale prin evenimentele organizate in diferite orase din Romania, in protejarea si valorificarea culturii traditionale romanesti in contemporaneitate, iar din 2014 incurajam mobilitatea culturala prin intermediul evenimentelor de profil din strainatate la care participam in calitate de reprezentanti media: Dutch Design Week, Eindhoven, 2015, Targul international de produse de autor Frankfurt Messe,DaWanda Designmarkt, Tendence MesseFrankfurt, Handwerk & Design Munchen, 2013-2015.

In 2010, inainte de a avea un statut juridic, am creat proiectul Revista Atelierul (www.revista-atelierul.ro si http://events.revista-atelierul.ro/), singura revista dedicata designerilor si creatorilor de produs din Romania. Avem peste 50 de voluntari in cadrul asociatiei, am realizat peste 20 de proiecte dedicate designerilor de produs in diferite orase din Romania si suntem parteneri viabili pentru orice eveniment cultural de profil. In patru ani am publicat peste zece reviste in format online si suntem co-organizatorii targului de produse LaBazar al festivalului Femei pe Matasari.

12077528_1070934252938680_1014041112_n