Online

#blanchenuit de admirat

Clujul a fost un loc unde evenimentele de fashion au fost foarte iubite multa vreme. Designeri si bloggeri din domeniu, creatori de produs se intalneau sa isi impartaseasca ideile. Mi se parea intotdeauna locul perfect pentru o nisa unde toata lumea sa cunoasca pe toata lumea. Evenimentele de acest gen erau destul de multe acum cativa ani, iar de curiozitate pentru o nisa blogosferica ce iese in offline, m-am perindat si eu pe acolo. Am avut evenimente de la care am plecat cu regrete, de la fete care nu acceptau feedback-uri nu foarte placute despre eveniment, dar am avut evenimente la care am revenit cu mare drag, chiar daca, nu sunt neaparat in nisa. Mai important este cum te simti in comunitate, apoi, aceasta te adopta.

Sambata, 17 octombrie a avut loc Noaptea Alba a Designerilor si Creatorilor de produs, un eveniment pe care l-am asteptat foarte mult.

IMG_20151017_215510

In asteptarea lui si incercarea de a nu-mi face spoiler cu surprize, am tot intrebat organizatori daca au nevoie de ajutor sau alte lucruri de acest gen. Astfel am descoperit doua lucruri care m-au lasat cu  o mica tristete.

Primul este faptul ca oamenii, designerii si artizanii nu sunt deschisi pentru expozitii. Poate sunt mai ardeleni si nu sunt obisnuiti, sau poate ei cred ca facebook face totul. Facebook face totul, dar in acelasi timp, ca sa cresti, investeste in tine. Investeste intr-un portofoliu placut si bine facut, investeste in tine, in calitatea produselor tale si in modul in care te prezinti.

Niciodata nu ai destui clienti si nu merita sa ratezi ocazii de acest gen, ocazii in care ajungi la oameni foarte pasionati de aceleasi lucruri ca si tine.

Al doirea regret pe care-l am este ca blogosfera fashionista nu mai este atat de deschisa spre astfel de evenimente. Fiecare trage doar pentru ea, ocupata sa fie mai sexy decat cealalta si cu poze mai multe. Content n-am mai vazut de foarte mult timp in aceasta ramura blogosferica si observ ca sunt prea ocupate fetele sa se racaie intre ele pentru a mai veni la astfel de evenimente, a socializa.

IMG_20151017_215134

Ne vom trezi curand, ca in fiecare inceput de an, cu oameni care se plang ca nu sunt bagati in seama, dar ei nu se deranjeaza sa faca networking. Acesti oameni sunt cei care se vor supara ca altii ajung sus, altii fac, altii primesc.

Am vazut exponati superbi la Noaptea Alba a Designerilor si Creatorilor de produs, dar mi-ar fi placut sa fie mai multe fete cu inele, mai multe cu textil, mai plin. Stiu ca organizatorii au tras de fiecare creator si designer cat de mult si au ales tot ce e mai bun. Sunt sigura cumva ca au fost si oameni buni care n-au fost acceptati pentru ca nu si-au dat interesul sa se prezinte bine.

Am barfit si m-am distrat, am admirat si am venit acasa cu contacte. Poate ca pe bloggeritele de fashion nu le intereseaza asa ceva, dar pe mine da! Pe mine evenimentele astea ma atrag si ma fac sa ma gandesc ca poate ar fi momentul sa-mi dezvolt si eu mai mult latura mea artistica – pe unde o fi ea.

IMG_20151017_215440