Gramada

Avem nevoie de carti

Eu personal am de cativa ani zilnic o carte la mine. Mai citesc prin autobuz, asteptand pe cineva, profit de fiecare moment pe care-l am sa ma relaxez. Cand mi se pare ca nu am momentul meu de relaxare imi iau cartea si plec la un ceai sau la o cafea. Doar noi doua : eu si cartea mea. Incerc sa acopar o mare arie de carti, incerc sa citesc cartea si apoi sa vad filmul. Ma chinui de multe ori sa fac si o paralela intre ele, dar de cele mai multe ori mi se pare ca nu sunt destul de documentata pentru asta. Poate ca ar trebui sa fiu, poate ca ar trebui sa nu ma mai lenevesc si sa incep sa scriu.

Zilele astea am sa profit de fiecare bucatica de timp ca sa scriu despre evenimentul superb care se intampla la Cluj. Despre evenimentele care se intampla la Cluj. Orasul acesta are atat de multe lucruri care se intampla in acelasi timp incat nu stii pe care sa-l alegi prima data.

Festivalul de Carte Transilvania , primul festival de carte, primul pentru ca nu este doar un targ.

Are sub alura lui o multime de evenimente superbe care merita laudate cu fiecare litera, cu fiecare cuvant, cu fiecare poza pe care as putea sa le am. Lansari de carte, standuri dragalase, concerte care iti ung inima, oameni care se plimba interesati de bucatile alea de hartie care se umplu de praf pe rafturi si prin cutii.

Clujul a prins viata, orasul a prins viata iar dar de aceasta data de vina sunt cartile. Orasul a inviat iar prin cultura, iar weekendul care se apropie va face iar luminile masinilor sa zgribule grabite pe toate stradutele, sa duca oameni dintr-un colt in altul, oameni doritori sa vada cat mai multe, sa profite de cat mai multe lucruri.

Eu momentan vreau sa vad lasarea de la Singuratatea vine pe Facebook, pentru ca mi se pare ceva ce nu trebuie nicidecum ratat. Seara de poezie de sambata de la miezul noptii de la Doamna T, sunt doar putinele lucruri care mi-au facut cu ochiul zilele astea. Dar am sa ma duc. Am sa pozez, am sa iau notite si apoi am sa transfer totul.

Intre timp, puteti sa aruncati o privire pe pagina lor de facebook, sa-i ajutati cu un mic like daca va place ce vedeti. Sa veniti sa va bucurati de teancurile de carti, de concerte si de oameni. Este un eveniment care e la inceput, are nevoie de toata sustinerea noastra pentru ca altfel nu va reusi sa creasca si sa ne uimeasca la anul.

20130619_204405

20130619_181407

20130618_195100