bucati de ganduri

Autoportret (2)

Mă numesc Oana. Sunt puștoaica aia care a căzut în genunchi și și-a rupt blugii. Sunt pustoaica aia care ascundea notele de 4, și sandwichiurile după dulap. Sunt cea care citeste povesti pe ascuns și viseaza la prințul etern care va veni și o va salva din lumea rea care nu o înțelege. Am ochii căprui și nu mi-aș face niciodată un tatuaj. Nu aș fuma și nu cred că școala prostește oamenii. Am mulți prieteni, și la bloc, toată lumea mă place. Nu sunt cea mai populară din clasă. dar presimt că sunt pe drumul cel bun.

Mă numesc Oana, am ochii căprui, și mă îmbracă mama. Îl ajut pe tata pentru bani și ador să stau la bunici. Chiar dacă doar stau și citesc la soare. Sunt prietenoasă cu toată lumea. Nu înjur, nu vorbesc urât, nu bârfesc pe nimeni. Nu fac discriminări și sunt creștinul perfect. Asta spun toți despre mine. Ador tot ceea ce este în jurul meu și hobby-urile mele sunt  muzica, cititul și dacă mă plictisesc foarte tare, ies în oraș să mă plimb. Niciodată nu mă plictisesc prea tare, pentru că ador să citesc oriunde.

Mă numesc Oana. Sunt copilul model. Îmi ajut părinții de câte ori este nevoie. Mă trezesc dimineața, fac curat, ajut la mâncare și apoi mă pun la calculator să lucrez. Sunt foarte mândrii de mine, și nu stiu care este ultima dată când i-am dezamăgit, pentru că a fost probabil cu prea mult timp în urmă, eram cu siguranță mică, iar vina nu îmi aparținea în totalitate.

Mă numesc Oana. Sunt prietena perfectă. Ascult cu atenție și reușesc să rezolv toate problemele prietenilor mei. Dau sfaturi folositoare,  sunt sigură că toate prietenele mele mă adoră. Am o gașcă în care prietenele mele și prietenii mei nu se ceartă niciodată, și toți suntem un grup fericit în care nimeni nu are niciodată nici cea mai mică problemă, iar dacă ea totuși apare, se rezolvă sigur, pentru că am o soluție pentru orice problemă a prietenilor mei.

Mă numesc Oana. Sunt iubita perfectă. Nu înșel și știu să mă port frumos cu prietenii lui. Părinții tot timpul mă adoră. Plănuiesc ca într-o zi să am o familie superbă, cu copii care or să fie mândrii de mine, și eu de ei.  Am să fiu o soție perfectă, am să fac de mâncare, curat, am să spăl până și hainele alea jegoase de transpirație. Mă voi trezi în fiecare dimineață și-i voi spune cât de mult îl iubesc și cu siguranță nu îi voi refuza sexul oricât de obosită aș fi. Dacă visul meu de soție perfectă este asemănător cu al străbunicii e ok. E ceea ce îmi doresc.

Mă numesc Oana. Sunt un om la fel ca tine. Mi-e lene să mă trezesc dimineața la timp, și asta doar pentru că stau până la 8 dimineața pe net și nu fac nimic. Mănânc doar ce apuc, și dulciurile sunt mâncarea mea obișnuită de prea mult timp. Nu știu cum arată școala că n-am mai fost pe la ea de prea multă vreme. Oare mai sunt studentă acolo? Nu țin minte care e ultimul prieten cu care am vorbit, dar sigur i-am urlat niște înjurături la telefon, pe care le merita din tot sufletul meu. Sunt atât de flegmatică încât uneori nici eu nu mă suport pe mine. Părinții m-ar da afară din casă dacă ar știi că nu există nicio șansă de a muri după 3 zile de foame în fața blocului. Nu știu ce-i aia relație și nu cred în iubire. Fac sex cu cine vreau, pe unde vreau, și nu e neapărat să ne mai vorbim a doua zi. Am o viață ca oricare alta, fac oameni să sufere ca să mă simt eu bine, și privesc cu superioritate orice om din jurul meu. Îmi place să cred că fac atât de multe lucruri bine, dar niciodată nu mă deranjez să văd un feedback. Țin cont de tot ceea ce vreau eu, și dacă nu-i ca mine, nu-i deloc. Ador să am toate privirile ațintite asupra mea, și mai mult ca sigur în 7 ani tot la mama acasă, dormind până la prânz, jucându-mă pe calculator, și urlând la telefon am să fiu. La chefuri sunt o vedetă, și asta pentru că mă îmbăt și fac pe vedeta. Sunt o hateriță cu acte în regulă, și eu mă simt bine.

Mă numesc Oana. Stau în fața calculatorului uneori prea multe ore, și mă plimb singură în oraș.  Vreau să ajung ceva în viață dar nu am de gând să mișc mai mult decât un deget. Prefer un alter-ego virtual care face toată treaba în locul meu. Urăsc totul din jurul meu, și mă fac că nu cunosc oamenii pe stradă .Refuz să vorbesc cu îndeajuns de mulți oameni, și mă supăr prea repede. Urăsc să se strige la mine, urăsc să primesc sfaturi, urăsc scuzele, urăsc tot ceea ce respiră în jurul meu. Îmi place să mă simt singură și să-mi plâng de milă, îmi crește sufletul de câte ori cineva îmi spune că sunt bună.

Mă numesc Oana. Fac orice pentru a scoate din sărite oamenii din jurul meu și apoi privesc zâmbind cum nervii pun stăpânire pe ei. Mi-am tatuat corpu și fac curat în cameră la 3 dimineața. Vreau să mă mut de la ai mei, să devin un om bun, și să nu mă mai urăsc.

Mă numesc Oana. M-am hotărât să nu mă mai ascund. Nu cred că asta va schimba cu ceva viața mea, dar va face îndeajuns de multi oameni să se simtă prost încât eu voi avea o satisfacție personală.