Aberatii speciale

Atunci cand nu iti place cineva

Am purtat azi o discutie lunga cu domnul Ciulea , pleacata de la ideea de a spune ceva de rau despre o persoana pe care nu o cunosti.

Vreau sa stabilim un lucru. Orice om poate fi expert pe un anumit domneiu. Cica natura ne-a lasat experti pe toti in ceva. Suntem ce e drept experti in invidie si pareri, dar asta e altceva. Pana cand nu se va face o facultate pentru asa ceva, nu o sa fim cu adevarat experti in asa ceva.

Noi ca oameni tindem sa fim rai. Poate eu vorbesc din perspectiva unei femei care din invidie se adreseaza la adresa tipelr pe care le cunoaste sau nu tot timpul cu acelasi alint “curva aia”. Tindem sa nu ne interesam despre o persoana, ce face, ce nu face. Simplu fapt ca vedem ca face ceva ce stim ca e banal (banalitatea aia invatata prin exercitiu), sau ca nu ne place cum e imbracata sau cum ii sta parul, avem un feeling foarte uman de “nu-mi place persoana aia”. De foarte multe ori ajungem sa ii judecam, sa ne impunem ca nu ne place chiar daca neori ajungem sa-i cunoastem si sa ne placa persoana aia.

Atunci cand nu ne place un om, doar pentru ca nu ne place, prea putine lucruri in lumea asta or sa ne schimbe parerea. Toti avem parerea asta, toti judecam omul fie ca-l stim sau ca nu. Uneori, se intampla sa avem dreptate chiar daca vorbim in necunostinta de cauza, alteori nu.

Ciulea in razboiul discutiei cu mine, a avut dreptate – de fapt aveam amandoi dar ne refeream oarecum la lucruri diferite. Dar astept sa vad reactia lui, cand probabil am sa mai pun un post despre profesionalism, despre cum e sa nu-ti placa de cineva pentru ca pitong , sa i refuzi prezenta la evenimentele tale, pentru ca pitong.

Da dragul meu, stiu cum e ca cineva sa imi spuna “esti proasta” doar pentru ca nu-i place de mine si nu-i place de mine asa numa, chiar daca nu ma cunoaste. Pe mine nu ma deranjeaza asta pentru ca mi se pare ca pentru acea persoana e ceva mult mai personal decat ar putea fi pentru mine ceea ce zice despre mine.

Atunci cand nu iti place cineva, nu iti place pur si simplu. Noi femeile incheiem discutia spunand “curva aia” si radem mai departe discutand despre pantofi. Asta e viata, un cartof !


sursa foto