bucati de ganduri

Atunci cand dormi in sufragerie

Dilema intotdeauna – cand mergi in vizita (prelungita) este: unde o sa dormi. Au oare camera de oaspeti sau o sa stai in sufragerie pe canapea. Cum e conturat apartamentul sau alte dileme existentiale. Eu am o obsesie pentru aranjarea dormitoarelor, de fapt si pentru aranjarea apartamentelor. M-am hotarat cum o sa arate apartamentul meu cand o sa fie cazul, iar dormitorul o sa fie cel mai superb.

M-am hotarat ca nu o sa fie un apartament unde invitatii sa se ofere sa doarma. O sa fiu genul acela de gazda, care zambeste si spune oh, v-as caza la mine, dar stii, n-am canapea. Nu am sa spun cum vreau sa mi-l aranjez deoarece nu vreau sa imi fie furate ideile si poate mai apoi sa vad la cineva ceva asemanator si sa trebuiasca sa imi refac visul si ideile.

Am o mare obsesie pe dormitoare. Paturi cu saltele mari puse pe paleti, fotolii para si rafturi. Hamace prinse de pereti si o podea facuta din perne. Un pat plin de perne si un perete plin de rafturi si carti. Trei pereti plini de postere cu filme bune si niste veioze care sa te ajute sa citesti. O priza mica pentru laptopo si – de ce nu – un proiector ca sa te resfeti (nu de alta, dar mi-s urate rau plasmele agatate pe perete).

Poate niste flori in geam, un geam imens si niste draperii sa iti faca intuneric atunci cand soarele te orbeste si nu ai chef sa te rostogolesti prin camera imensa si moale. Florile alea din geam o sa fie niste cactusi. De fapt o casa plina de cactusi! Multi cactusi. Multe carti! Poate si-un caine, daca-mi promite ca nu-mi smotoceste pernele.

Am atatea idei de modele de dormitoare pentru apartamentul meu incat uneori incerc sa-mi amintesc ca-mi doresc un apartament micut – cu o camera, nu o vila plina de dormitoare pe care sa le amenajez tematic (dar nici asta din urma nu pare o idee proasta).