Gramada

Arma unui scriitor

Arma unui scriitor sunt cuvintele. E de stiut. Asta fara nicio referire la doliul Frantei. Un scriitor se apara si se exprima scriind. Isi varsa atat frustrarile cat si bucuriile in scris. Scrie cum vede viata pentru ca asa i se pare lui normal. Se exprima si traieste prin scrierile sale.

E drept, tehnologia a avansat si nu mai scriem cu condei-ul, acum butonam ecrane si frecam tastaturi. Vom intalni – sunt sigura – curand era in care o sa butonam aerul sau o sa dictam tot ce vrem sa scriem. O sa fim lenesi si o sa cautam metode cat mai multe pentru a ne scoate toate gandurile din noi. Pentru a ne exprima. Pentru a le scrie.

Eu personal nu am renuntat la vechile obiceiuri. Biroul meu este plin cu post-its, am un suport cu pixuri colorate, creioane si tot felul de metode prin care imi fac viata mai usoara in toate scrierile. Atat in cele work related cat si in aberatiile mele blogosferice – ce sa mai spun de proiecte si lucruri care trebuie transmise.

In geanta am o agenda in care notez tot timpul ideile de bloguri sau completari la proiecte, numere de telefon ale oamenilor sau altele. In general ideile mele stau acolo, conturand o forma de jurnal, intotdeauna cu data sus si apoi cu un scris marunt tot ce trebuie sa ajunga mai apoi pe bloguri. Pentru a-mi confirma aura de artist am tot timpul tot felul de pixuri haioase/ciudate dar incerc si sa am macar unu dintre cele mai bune stilouri. Stii de ce fac asta? Pentru ca ustensila de scris este cea care ma face sa ma bucur cel mai bine de inspiratie. Ustensila de scris este cea care-mi aduce idei de multe ori.

Atunci cand pun pixul si agenda pe masa, le privesc gandindu-ma ce am de facut, iar ideile incep sa curga. Articole, bucati de proiecte, scrisori, mailuri sau mai stiu-eu-ce.

Poate ca haina nu-l face pe om, dar cu siguranta stiloul il face pe scriitor!