uimita de lume

Amintiri din copilarie (part 2)

m-am gandit multa vreme daca sa fac un later edit la initiala sau nu. Nu cu mult timp in urma (cam o saptamana jumate , hai doua) venind de la scoala si uitandu-ma la copii din parc si amintindu-mi ca eu cand eram de varsta lor nu aveam un parc acolo, aveam doar un loc, in care se facea o balta imensa dupa ce ploua si ne placea sa mergem sa sarim pe pietre pana cand unul aluneca si pica cu fundu-n ea spre amuzamentul celorlalti. Bun dar nu despre asta e vorba acum.

M-am hotarat sa pun un nou “articol” caci am dat de Sergiu in oras zilele trecute si m-a imbufnit rasul cu gandul ca inca nu am scris faza asta. Deci. Era iarna lui 2006. Sergiu nu de mult venise din Suedia, eu din Ungaria, eram bezmetici amandoi, aveam prieteni de vazut, cadouri de impartit, etc. Si el merge la unchiul lui (pentru cunoscatori, a se citi, pana la Turda) cu vestitul rubin, si s-a intors cu cealalta masina (am impresia ca rubinul il parasise acolo din motive tehnice). Ajuns la unchiul sau, acesta il roaga sa bage masina in garaj si ii da cheile de la garaj. 

Coboara Sergiu al meu (vorba vine al meu, al lui` ma’sa) si, nu mai stia exact care garaj era, al 3-lea sau al 4-lea. Sta, cujeta, si se gandeste ca baga cheia in amandoua, si la care se potriveste acolo baga masina. Deschide garaju trei, garaj gol (cum altfel?) si baga masina, si pleaca. (nu, nu e atat povestea, ca daca era atat nu povesteam).

Ei, dupa o vreme descopera ca de fapt, el trebuia sa bage masina in garajul al 4-lea, si din greseala se potrivea cheia. Vecinul de la garajul 3, a fost socat cand a vrut sa bage masina ca a gasit o masina inauntru, si da, telefoane la politie, am o masina in garaj care nu-i a mea, sa nu fie furata. Verificat sunat proprietaru “masina mea nu-i furata, e in garaj a bagat-o nepotu” “nuuu masina ta e furata, a ajuns la mine in garaj” “cum???” si uite asa s-a amuzat o intreaga sectie de politie pe faptul ca 😀 😀 a gresit garajul.

Cum naiba ma? sa gresesti garaju? Ca in filmele cu prosti, jur. De cate ori imi aminteam faza radeam isteric spre disperarea lui care deja nu cred ca mai gusta sutele de glume pe tema asta.

Mult m-a amuzat asta, si o vreme m-a facut sa realizez ca noi, am trecut prin multe tampenii impreuna. Aventuri dupa aventuri.

Nu stiu cum de uitasem sa o mentionez, chiar asta, care e mai bestiala decat restul… dar, macar mi-am aminitit 😀