Aberatii speciale

Ale vremuri, alte fumuri

Fiecare fumator a auzit cel putin o data in viata lui cat de mult dauneaza fumatul. A auzit cel putin o data de la oamenii dn jur poezia cu stii cat de mult rau iti face?

De cate ori o aud, privesc persoana in ochi, iar cu cel mai mare calm, cea mai mare seninatate pe care o am ii raspund:

Da. Stiu. Stiu cat de mult imi distruge: tenul, gatul, mirosul, gustul, dintii, esofagul, plamanii, pielea (in special a mainilor), stomacul, alte organe cu care vine in contact. Stiu cat de mult ii afecteaza si pe cei din jurul meu fumul meu, tocmai de aceea aleg sa nu arunc fumul pe ei, sa stau cat de mult pot langa aerisire. Tocmai de aceea aleg sa nu fumez cand cineva mananca si sa-mi aprind prima tigara abia dupa ce mancarea pe care tocmai am mancat-o imi ajunge in stomac. DA. Stiu ce urat imi miroase respiratia si mainile. Toate astea fac parte dintr-o alegere pe care o fac. Un lucru pe care-l accept atunci cand imi aprind prima tigara. Faptul ca eu realizez lucrurile astea, este echivalent cu faptul de a citi Termenii si Conditiile unui site inainte de a da “accept”.

Multi ma privesc cu ochii mari atunci cand le spun asta. Multi nu cred ca eu stiu ce vorbesc, dar majoritatea dintre ei se descurajeaza cand te vad hotarat si plin de argumente. Nu mai iti spune nimeni metode ieftine de a ramane la acelasi viciu, sau metode mai sanatoase.

Pe cat este el de toxic, fumatul poate sa devina si mai sanatos. Tigarile electronice sunt acele lucruri care te calmeaza psihic, te lasa cu impresia ca fumezi, dar nu iti mai lasa mirosul acela in piele, in gura. Pe langa asta, nici nu afecteaza atat organismul.

Respun toate astea pentru un mic apropo cu multe luni inainte la ce vreau de ziua mea. Pentru curiosi de tigari electronice la pret mic, nu ezitati sa ma contactati si sa va dau idei, sau descurcati-va singuri pentru ca eu am invatat sa fiu la fel de subtila ca un tanc rusesc.