uimita de lume

Admiratoare la rasarit

din cauza crizei economice, Moş ene, mi-a furat din orele de somn. În jurul orei 4am azi dimineaţă am reuşit cumva să îmi închei bărfa şi să mă mut în pat pentru a-mi coase cumva genele, să adorm şi eu că imediat răsare soarele.

Mă pun eu în pat, şi nu adorm nici-cum. Aud maşina de la Primăria Cluj, cum vine să spală strada, semn că e trecut de 4.00, apoi, îl aud pe vecinu de deasupra făcând duş, el cum la 5 pleacă la lucru, înseamnă că trece timpul, apoi aud cum un vecin de mai deasupra trage apa la baie, e uimitor câte se aud noaptea când e linişte în bloc şi stai la parter. Apoi uitându-mă la ceas şi numărând secundele, o aud pe mama mergând până la baie pe la 4.30. Nu ştiu când a iesit că am reuşit să adorm. Când mă bucuram mai bine de somnul dimineţii îmi sună telefonul. Mama lui. Mă uit. Privat Number.

În general, răspund şi spun că să nu mă sune cu număr privat, sau nu răspund, dar, de data asta, eram curioasă cine mă sună la ore atât de matinale, că nici soarele nu s-a trezit.

– Oana?

– Cine întreabă?

– Nu contează, Oana?

– Cu cine vorbesc?

– Nu ştii, lasă că îţi spun eu, Oana?

– Da eu sunt, ce vrei?

– Ce vreau?????

-Da, ce vrei? Şi cine eşti?

– Ştii cine sunt!

– Ştiu?

-Te-am sunat să îţi spun să îmi laşi soţul în pace!

– h?

– Ai auzit ce am zis! Să îl laşi în pace, ştii, acum sunt însărcinată, şi o să avem un copil, aşa că te rog, să îl laşi în pace!

-Auzi dragă, da cine-i soţul tău ăsta?

Şi chiar dacă eram pe bune curioasă cine e însărcinată, şi cine e tipul care mai are pe telefon mesaje xxy de la mine, şi de când, dar după ce am zis ultima frază i-am închis. Ce m-a uimit, e că a zis “soţul meu”, adevărule  că multe iubite după n ani de stat cu el în acelaşi apartament îi spun soţul, dar, faza doi e că, semăna la voce cu varămea proaspăt căsătorită.

Acu, îmi vine să o sun pe varămea să o întreb dacă nu a rămas însărcinată, dar, totuşi nu cred că sunt foarte curioasă. Se pare, că totuşi lumea mă iubeşte, nu am mai avut astfel de telefoane de acum 3 ani, când mă suna o tipă din oraş cu prietenul meu, şi îmi plângea noaptea la 2 la telefon şi-mi spunea că “lasă că vezi tu cum îi să îl iubeşti şi ea să iubească pe alta”

Nu am înţeles rostul la niciunul dintre telefoane, şi nu înţeleg, ce e cu orele astea de sunat şi făcut confesiuni, ce? ziua nu putem discuta?