idei

Acoperișul din țiglă metalică – sfaturi privind alegerea materialelor și întreținerea sa

Indiferent de natura unei lucrări de construcții, știm cu toții cât de importante sunt alegerile pe care le facem în ceea ce privește materialele. Tocmai de aceea, ar trebui să acordăm o atenție sporită procesului de selecție, iar, pentru a nu face compromisuri de la calitate, ar fi indicat să nu ne grăbim ci să consultăm îndeaproape ofertele existente pe piață.

Fiind o soluție viabilă, țigla metalică reprezintă una dintre variantele preferate de către specialiști atunci când vine vorba despre acoperișuri, iar acest lucru se datorează numeroaselor avantaje pe care le oferă acest material. De regulă, acoperișurile din țiglă metalică sunt recunoscute pentru atributele lor deosebite, ce conferă clădirii unicitate, rezistență și un aspect estetic deosebit.

Ce lucruri trebuie să avem în vedere când alegem țigla metalică pentru acoperiș

Sistemul de învelitoare trebuie să prezinte o întreagă serie de calități atât din punct de vedere funcțional, cât și din punct de vedere estetic. Însă, pe lângă toate acestea, înainte de alegerea țiglei pentru acoperiș mai trebuie să ținem cont și de anumiți parametri precum:

  • Panta necesară – în funcție de tipul clădirii, de ce destinație are aceasta, de zona în care este construită și de condițiile meteo specifice respectivei zone etc.
  • Sistemul pluvial – este foarte important să fie achiziționat de la același producător de la care se folosește și țigla metalică, pentru a nu exista niciun fel de diferențe sau nepotriviri între cele două sisteme;
  • Costurile – este important ca bugetul să fie stabilit cu atenție, în funcție de avantajele și beneficiile garantate pe termen lung de produsele alese.

De altfel, pentru a ne asigura că execuția lucrării este corectă și pentru a nu pierde garanția oferită de producător, ar fi indicat să apelăm la un o echipă specializată care să se ocupe de montajul sistemului de acoperiș.

Sfaturi utile pentru întreținerea acoperișului din țiglă metalică

Nu doar calitatea lucrării de execuție este importantă, ci și modul în care întreținem sistemul de acoperiș conceput din țiglă metalică.

Cu siguranță că orice sistem de învelitoare are nevoie de întreținere, dar unele necesită mai multă grijă și atenție, iar altele, din păcate, generează costuri suplimentare ce îl lasă pe proprietar cu buzunarele aproape goale.

Din fericire, acoperișurile din țiglă metalică fac parte din categoria sistemelor care nu au nevoie de un proces costisitor de mentenanță.

Pentru ca un acoperiș să reziste mai bine în timp, va trebui să acordăm suficientă atenție îngrijirii acestuia.

Iată câteva sfaturi ce vă pot fi utile în cazul întreținerii unui acoperiș din țiglă metalică și a sistemului pluvial:

  1. Pentru a vă asigura că drenajul se efectuează în mod corect, se recomandă verificarea periodică a acoperișului. Priviți cu atenție acoperișul și inspectați pentru a vedea dacă nu există vreo adâncitură sau vreun gol care să rețină apa pe anumite suprafețe.
  2. În cazul în care veți găsi resturi lipite de suprafața acoperișului, ar fi indicat să clătiți cu apă (folosind un furtun de grădină), iar mai apoi să ștergeți cu o cârpă curată – în condițiile în care aveți un acces sigur la acoperiș. În caz contrar, este indicat să apelați la serviciile profesioniștilor, pentru a evita un posibil accident. Nu se recomandă să înlăturați aceste resturi cu ajutorul unui obiect metalic sau a periei de sârmă, pentru a nu deteriora vopseaua și straturile de protecție.

În concluzie, sistemul de învelitoare are un rol esențial în ceea ce privește funcționalitatea deoarece asigură locuinței protecție sporită împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile (ploaie, vânt, furtuni, acumulări de zăpada etc.), dar și în ceea ce privește aspectul estetic. De aceea, atunci când alegem acoperișul, va trebui să consultăm ofertele de pe piață cu maximă atenție, pentru a ne asigura că alegem un sistem de învelitoare care îndeplinește toate condițiile calității.