in cautarea perfectiunii

A venit caldura

Caldura mare mon cher, şi lumea acum nu mai scrie. Da, pot să-i spun că-i înţeleg şi chiar dacă am promis că voi asalta cu încă o multitudine de e-mailuri, nu am făcut asta. Nu am reuşit să mă ţin de cuvânt. Mi-a plecat inspiraţia după câteva zile, după ce m-am hotărât : gata, scot blogul în lume. Mi se pare că nu mai am ce să spun şi în acelaşi timp simt nevoia să spun multe. M-am îngropat în cărţi, şi în şcoală, în viaţa personală şi în caietul ăla nenorocit în care scriu fără oprire. În sms-uri şi în agende de tot felul, în librării şi festivale, m-am îngropat într-o multitudine de lucruri, fără să simt nevoia  să mai vreau să ies din ele, şi nu-mi dau seama dacă este bine sau rău.

Am strâns o grămadă de drafturi, care, cred că ar fi cazul să le scot din anonimat. O latură din mine a început să se publice, să scoată flăcări pe o nară, şi asta mă bucură. Mai am un blog, şi momentan mă concentrez pe a deveni cât mai independentă din toate punctele de vedere şi pe a scrie. Şi scriu, scriu fără să mă opresc până nu mai îmi simt degetele, scriu fără să mă gândesc şi fără să mă intereseze dacă tona de informaţie pe care o lansez în gaura neagră de biţi a internetului interesează pe cineva. Scriu pe două bloguri, sau trei – depinde cum numeri – pe twitter şi mailuri, zeci de mailuri. Scriu în caiete şi examene şi simt că nu mai pot să mă opresc din scris. Nu vreau să schimb facultatea, mi se pare că se îmbină frumos cu scrisul, mi se pare că se îmbină frumos cu orice, pentru că mi se pare că sunt la vârsta la care mă hotărăsc ce fac cu viaţa mea.

Mă bucur că am prieteni care mă susţin şi m-au asigurat că asta este o perioadă deloc sensibilă în comparaţie cu ce urmează să-mi  pregătească viaţa. Prieteni care m-au asigurat că nimic nu este mai important decât ceea ce vreau eu să fac, dar nu vreau să le mulţumesc aici pentru că încă nu am luat un premiu care să merite să-i înşir pe toţi.

Astăzi, vreau să fac multe, în special, să pregătesc articole pentru săptămâna asta. Vreau să scot din mine toată inspiraţia care zace, pentru a putea să las să vină alta la rând,  şi alta, şi alta, şi tot timpul să am ceva nou de scris, care să conteze atât pentru mine cât şi pentru tine