Gramada

A fi sau a nu fi … cult

Ne face o reala placere sa ne dam culti. Ne face  reala placere sa ne dam cele mai ntelepte mamifere de pe suprafata pamantului. Suntem niste ipocriti. Adevarul pe care nu-l spune nimeni este ca prea multi dintre noi din comoditate preferam sa nu “devenim culti”. Prea multi dintre noi gasim altceva de facut.

Adevarul este ca a fi cult te costa !

un bilet la film la cinematograf ex-comunist proaspat renovat este intre 5-8 lei.

un bilet la teatru (in acest caz Teatrul National Lucian Blaga) daca nu este spectacol de export este intre 8-20 lei

un bilet la teatru (in acest caz Teatrul Maghiar) este intre 10-30 lei

un bilet la cinema (fite si mall) este intre 12-25 lei

intrarea la muzeu este intre 3-10 lei

iar despre achizitionarea de romane ce sa mai povestesc !

achizitionarea de filme bune? e o gluma superba!

e drept, bibliotecile din cluj ne ofera posibilitatea de a inchiria filme, muzica si carti, dar legitimatia este  o avere 5-10 lei

 

Da. A fi cult te costa. Acolo sunt banii nostri de bere, de taxi, de shaorme.

In weekend am vazut un nene, aproximativ 50 ani. Il stiu de pe blv. Eroilor cerseste pe acolo, e in general foarte beat sau pur si simplu duhneste a alcool. El a venit la Festivalul de Film Francez, a dat cate 8 lei pe un bilet , si a vazut 5 filme, asta inseamna 40 lei !

Suntem mult prea ocupati si ignoranti ca sa mai mergem la teatru sau la film, dar stim sa aruncam cu noroi in cei din jur ca nu o fac. Pe de alta parte suntem foarte fuduli si ne simtim impliniti atunc cand mergem la un film la cinema. Nu suntem culti. Nu avem timp sa citim carti sau sa vedem un film de calitate pe zi. Avem alte griji. Pacat!