bucati de ganduri

A avea sau a nu avea zapada

A avea sau a nu avea zapada aceasta iarna, este una din frazele care ne bantuie pe toti. Fiecare numara fulgii de nea in functie de zona tarii in care locuieste.

Bucuresti-ul se bucura de o toamna in care a nins, iar autoritatile au fost iar luate prin surprindere. Autoritatile sunt tot timpul luate prin surprindere. Am inteles asta la valul de zapada din octombrie, dar cand incepe valul de zapada in decembrie, toata lumea uita ce ne-a invatat George Cosbuc cand eram copii.

Adevarul este ca nu te poti da cu saniuta pe smartphone-uri sau tablete, asa ca exceptand copii care au uitat sa creasca si se  bucura pe diverse partii de jocurile de iarna, restul se refugiaza prin cafenele cu jucarelele lor destepte privind cu putina empatie catre cei care au atat de multa energie sa mearga pe partii.

Ce oameni dom’le, cum sa iesi din casa pe o astfel de vreme. Sigur sunt plecati cu vaca undeva pe o campie, sau poate pe doua. Da-da, confirm, aia e o campie.

Acesti copilasi ajung la varsta majoratelor, iar daca reusesc a lua sfantul pinci in teza la mate, mami si tati le ia mertzanu ala frumos pe care l-au vazut in vitrina la dealer. Toti viseaza sa ajunga cu vitezometrul la capat, sa tureze masina pana cand or sa simta ca zbor. Exact la fel ca aia din nervos si rapid.

Stii cand apare o problema cu acesti plozi nerecunoscatori? Cand si ei sunt luati prin surprindere de zapada si au uitat sa-si schimbe cauciucurile sau le place cum aluneca alea de vara pe asfaltul umed.

Acum asta nu e cea mai superba idee pe care o au, dar trebuie sa aiba si stiristii de la 5 cum manca o pita, daca n-ai blocaj in trafic, macar un mic accident sa ai.

Clujenii mai pot sa stea pe cauciucuri de vara, iarna nu pare sa apara prea curand. Sunt sigura ca vrea sa ne ia si pe noi prin surprindere si sa vina prin iulie. Astept sa vad atunci ofertele la anvelope de iarna din Cluj. Pana atunci, sa stam la plaja in decembrie, sa ne dam cu sania departe la munte si sa conducem cu grija, pentru ca cineva trebuie sa se sacrifice sa manance tona aceea de mancare grasa!!

Selgros Cluj Napoca
Produse alimentare si nealimentare
Calea Someseni nr.8 Cluj Napoca,400388 , RO
Tel: 0264 503 000
Fax 0264 503 199