Aberatii speciale

13. Vineri

Se ştie din moşi strămoşi că asta este seara filmelor de groază, poveştilor care sperie totul din tine, şi îţi opresc inima în fiecare secundă. Asta nu este una dintre ele, este doar o poveste obişnuită, a unui vineri 13. Şi nu este vorba despre acel negru pe nume vineri, şi nici despre ceva dezastru ecologico-religios care ne va distruge sufletele, este vorba doar de cuvintele pe care le citeşti în acest moment pe ecran. Nu, ele nu îţi vor distruge sufletul şi în zece zile nu vei muri arzând în flăcări în mijlocul drumului. Nimeni nu mai are ce să îţi facă pentru că, pe măsură ce citeşti acest lucru constaţi că în ziua de vineri 13 nu ai avut prea multe nenorociri, şi legenda nu e bună.

Adevărul este că ziua asta avut un miros de miercuri, păsările au cântat, şi toată lumea şi-a văzut mult prea ocupată de treabă. Nici tu nu ai avut timp să realizezi cu exactitate faptul că weekendul tocmai a început. Îl aştepţi încă de luni şi faptul că ziua asta are o aromă de miercuri nu te-a încântat deloc. Nici filmele de la televizor nu reuşesc să te convingă că azi e vineri, dar cu siguranţă ai convingerea că mâine este sâmbătă şi vei dormi cât îţi doreşte inimioara. Poate e aşa te vei deruta mai mult şi vei răsufla fericit constatând că deja este sâmbătă, şi ziua cea nasoală a trecut, şi vei bea un pahar de apă, liniştindu-te că nu ţi-a ieşit nimic pe dos, spre deosebire de acei nefericiţi, la care ziua care a trecut cu miros de miercuri, le-a stricat un weekend întreg.

Şi acum mă întreb, ce se întâmplă cu ziua de miros de vineri 13, având în vedere că dacă ziua în sine nu are mirosul ei, totul se schimbă, şi nicio superstiţie nu mai e valabilă