Implantul dentar – preț, beneficii, îngrijire

Edentația este starea patologică definită de absența unuia sau a mai multor dinți de pe arcadă, iar, în ultimii ani, statisticile sunt mai mult decât îngrijorătoare cu privire la această afecțiune stomatologică, arătând că din ce în ce mai multe persoane își pierd dinții.

Cât costă un implant dentar

Multă lume se teme să apeleze la un specialist în implantologie dentară, fie din considerente financiare, fie din cauza fricii de durere. Ei bine, procedura unui implant dentar nu este dureroasă grație anesteziei, însă durerile apar după efectuarea implantului propriu-zis.

În ceea ce privește prețul unui implant dentar, piața diferă, astfel că, în București, raportându-ne la calitate, materiale și caracteristicile funcționale, prețul unei astfel de proceduri poate ajunge până la 5000 RON. Desigur, există anumite situații clinice care implică alte proceduri adiționale, iar în astfel de cazuri, costurile vor fi ceva mai mari.

Ce beneficii au implanturile dentare

Studiile arată că procedura de inserție a unui implant dentar redă funcționalitatea și estetica dintelui în proporție de 98%, fiind cea mai eficientă tehnică de restaurare dentară. Implanturile dentare pot aduce mai multe beneficii utilizatorilor, iar printre cele mai cunoscute enumerăm:

  • Îmbunătățesc procesului de masticație

Rezultatele oferite de un implant dentar reușit se observă în îmbunătățirea procesului de masticație care va permite un tranzit intestinal bun, dar în același timp cotribuie și la o mai bună absorbție a nutrienților de către corp.

Implanturile dentare au o structură și o funcționalitate similară cu cea a dinților naturali, așadar poți mânca orice dorești fără restricții alimentare și fără a suferi vreo senzație de disconfort sau durere.

  • Contribuie la conservarea dinților rămași

Pierderea unui dinte afectează sănătatea celorlalți dinți din cauza presiunii intraorale. Astfel, aceștia dau dovadă de instabilitate și încep să se încline în timp.

Pierderea osoasă severă determină astfel și pierderea celorlalți dinți din proximitate, incident care se poate preveni prin intermediul implantului dentar.

  • Îmbunătățesc dicția

Protezele dentare nu sunt o alegere tocmai fericită pentru mulți dintre utilizatori, deoarece pot aluneca din cavitatea orală și îți pot îngreuna discursul vorbirii. Însă, implanturile dentare îți îmbunătățesc considerabil dicția.

Cum îngrijim implanturile dentare

Reușita unei astfel de intervenții depinde într-o mare măsură de experiența și priceperea specialistului, de clinica aleasă și de tipul de implant dentar folosit. Însă, întreținerea implantului dentar este responsabilitatea utilizatorului. Astfel, specialiștii ne recomandă să ne îngrijim corespunzător de implanturile dentare și să le oferim aceeași atenție ca și dinților naturali.

Cu alte cuvinte, va trebui să urmăm cu strictețe regulile unei bune igienei orale – periaj, folosirea aței dentare și control periodic la medicul stomatolog. În plus, pentru a te asigura pe deplin de reușita tratamentelor cu implant dentar, va trebui să respecți indicațiile postoperatorii oferite de specialistul implantolog.

Consumul de dulciuri – bomboane sau orice fel de alte alimente care ar putea dăuna sănătății orale este interzis.

De asemenea, o altă recomandare pe care o fac, de regulă, medicii stomatologi, pentru a conserva sănătatea orală constă în evitarea consumului de bomboane sau a altor alimente ce pot provoca probleme. Astfel, cofeina și tutunul – produse care au efecte de colorare a dinților, sunt interzise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *