Despre Anim’est

Dupa cum am mai zis deja, in weekend va veni pentru a 5-a oara Anim’est la Cluj. Ma doare sufletul cand vad ca e doar follow-up si ca nu se poate transforma in ceva mai mult, dar ma bucura ca am totusi 3 zile in care ma rasfat ca un copil alintat cu desene animate. Pentru mine acesta este un festival de suflet. Este un festival pentru copilul din mine deoarecei mi ofera desene care ma fac sa imi uit varsta si asta mi se pare un lucru important!

La Cluj vor veni :

Mediumetrajul estonianului Mati Kütt, Cântecul Cerului / Sky Song

Premiul Anim’est 2011 pentru Cel mai bun Film Românesc, precum si cu Trofeul secţiunii Balkanimation, The Scream (România, 2011), al regizorului Sebastian Cosor

The Dog and a Little Bird și Travelling With My Thoughts Full of Hope, ale lui Adrian Băluță

Fresca – Blestemul lui Dragulea – scurtmetrajul lui Ion Octavian Frecea

Action Movie – regizat de Bogdan Mihăilescu

It’s a Living al Cristinei Zoica-Dumitru

Growing al Roxanei Benţu

Paprika şi Naşii din Tokyo / Tokyo Godfathers, lungmetraje reprezentative ale regizorului japonez Satoshi Kon (care cred ca va fi printre favoritele mele)

si inca multe altele – nu vrea sa dau tot din tolba. Vreau doar sa va spn ca sunt nistre produse cu sigla oitei minunate, ca ne asteapta pe noi ca si clujeni un weekend plin cu desene pentru toate gusturile.

Sa felicitam festivalul pentru ca a ajuns la a 6-a editie si s-a extins acest an si la Chisinau. Suntem din ce in ce mai buni in materie de festivale de film si asta este de admirat!

 

5 thoughts on “Despre Anim’est

  1. Pingback: Anim’est : La vie en rose. Ou non.

  2. spi-oana

    Cine a spus ca este in aer liber?
    Cartoon Network avea doar desee pentru copii. Anim’est este mai mult de atat. Se pare ca tu nu citesti ce scrie, iti place doar sa te bagi in seama

  3. ReJJeCTiNG_tHE_trUTH

    Care e diferenţa între un Desen pentru Copiii şi unul pentru necopiii? Pe lângă publicul ţintă? Nu este tot un desen animat?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Anti-spam :D Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.